Kapcsolat
Telefon: +36 30/389-9788
E-mail: webaruhaz@fewe-vedofelszereles.hu

  • BW-Clip4
  • kép2
  • kép3
Légzésvédők, Gázérzékelők, Lámpák - nem csak Tűzoltóknak

Védőmaszk: minden, amit érdemes tudni róluk

2022.01.27.

Védőmaszk: minden, amit érdemes tudni róluk

A védőmaszk az egészségünk - vagy akár az életünk - megóvására szolgál, és ahány veszélyes helyzet, annyi típus áll rendelkezésre belőlük.

védőmaszk a légzésvédelem egyik legegyszerűbb eszköze, azonban a hatásosságához nem férhet kétség, hiszen, ha a megfelelőt választjuk, az megóv bennünket a belélegezhető, káros anyagoktól. Számos változatban megvásárolható, épp ezért minden területre meg lehet találni az ideális védőeszközt. A védőmaszkok kulcsfontosságú szerepet töltenek be a biztonságos munkakörülmények megteremtésében, illetve az egészségügyi kockázatok csökkentésében, hiszen megakadályozzák a különböző ártalmas gázok, illetve por belélegzését, amelyek akár súlyos egészségkárosodást, sőt, akár halált is okozhatnának. Annak érdekében, hogy a védőmaszkok megfelelő védelmet nyújthassanak, a megfelelő típusokat kell beszerezni; ehhez nyújtunk segítséget az alábbi bejegyzésben.

A legegyszerűbb védőmaszk az úgynevezett orvosi maszk, amit napjainkban már mindenki ismer; sajnos az elmúlt években többször is tapasztalhattuk, hogy milyen védőmaszkot hordani a koronavírus-járványnak, illetve a vele kapcsolatban meghozott intézkedéseknek "köszönhetően". Ez a maszktípus a belégzés során csak minimális védelmet nyújt, ellenben a kilégzett baktériumok és vírusok megszűrését tökéletesen végzi, ezért is alkalmas a jelenlegi helyzetben a járvány lelassítására.

Az orvosi védőmaszk alacsony belégzés közbeni hatásfokára egyszerű a magyarázat: nem illeszkedik tökéletesen, de még csak azt megközelítően sem az archoz. Ahhoz, hogy egy védőmaszk valóban légzésvédő eszköz lehessen, ezt a problémát kell megoldani, méghozzá a lehető legjobban, ellenkező esetben ugyanis a tüdőbe juthatnak azok a gázok, gőzök és porszemcsék, amelyektől védenie kellene az emberi szervezetet.

Szerencsére számos megoldás született az évek során, aminek köszönhetően a védőmaszkok már képesek betölteni a rendeltetésszerű szerepüket, és napjainkban már számtalan változat beszerezhető, amelyek különböző módokon védik a tüdőt a nem kívánatos "behatolóktól".

Védőmaszk: minden, amit érdemes tudni rólukAz archoz tökéletesen - de legalábbis az orvosi maszknál lényegesen jobban - illeszkedő védőmaszkok között megtalálható, legegyszerűbb típus a levegő szűrését magával az anyagával végzi. A maszk ugyanis többrétegű, és e rétegek között olyan is található, amely képes akár a vírusok kiszűrésére is - ugyanez található az orvosi védőmaszkban is. Ez a típus is képes maximális védelmet nyújtani, ám akad egy "kifogásolható" tulajdonsága: sokak szerint nehezíti a légzést.

Ez ugyan nem feltétlenül, illetve nem minden esetben igaz, hiszen ezek a védőmaszkok alacsony légzési ellenállással rendelkeznek, ám a probléma ettől függetlenül megoldást kíván; ennek kiküszöbölésére fejlesztették ki az olyan védőmaszkokat, amelyek úgynevezett kilégző szeleppel vannak ellátva. A kilégzőszelep ugyan csak a kilégzést könnyíti meg, ám már ez is sokat számít.

Léteznek természetesen a fentieknél összetettebb védőmaszkok, illetve védőálarcok is, sőt, a légzésvédelem eszközei között komplett védőruha is található, de ezek az eszközök jócskán túlmutatnak az egyszerű védőmaszkokon; egy új szintet képviselnek, amihez természetesen jóval magasabb szakmai követelmények és lényegesen veszélyesebb munkakörülmények tartoznak - elég csak a tűzoltókra gondolni.

Ha védőmaszkokat szeretne vásárolni, webáruházunkban mindent megtalál az egyszerűbb típusoktól kezdve az összetett, cserélhető szűrőkkel rendelkező változatokig. Termékeink egytől egyig kiváló minőségűek, a feladatukat pedig tökéletesen képesek ellátni, Önnek csupán annyi a feladata, hogy kiválasztja az elképzeléseinek megfelelő védőmaszkot, majd megrendeli azt, és néhány napon belül már át is veheti azokat. Válasszon termékeink közül, és garantáljuk, hogy döntését nem fogja megbánni!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a védőmaszkok iránt, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

vissza