Kapcsolat
Telefon: +36 30/389-9788
E-mail: webaruhaz@fewe-vedofelszereles.hu

  • BW-Clip4
  • kép2
  • kép3
Légzésvédők, Gázérzékelők, Lámpák - nem csak Tűzoltóknak

Tűzoltó hőkamerával a lángokat gyorsabban legyőzhetik

2021.05.21.

Tűzoltó hőkamerával a lángokat gyorsabban legyőzhetik

A tűzoltó hőkamera egy nélkülözhetetlen eszköze a tűz ellen harcoló bátor tűzoltóknak. Senkinek nem lenne szabad olyan felszereléssel nekivágni a lángoknak, amiből hiányzik egy megbízható hőkamera. Egy tűzoltósági hőkamera nem a vizes tömlőével megegyező funkcióval rendelkezik, de legalább olyan fontos szerepe van, mint a tűzoltáshoz használt eszközöknek.

A tűzoltó hőkamera tehát nem a tűzoltásban bizonyul hasznosnak, hanem az azt megelőző helyszín felmérésben. Az alapos és körültekintő feltérképezése a lángoló épületnek segít abban, hogy maga a tűzoltás is minél gyorsabban és hatékonyabban menjen végbe. Hogyan történik a felderítés és az ott tapasztaltak összegzése? A tűzoltónak jelentést kell összeállítania  arról, hogy milyen állapotok uralkodnak a helyszínen, honnan ered a tűz, mekkora területen terjedt szét a tűz és persze ne feledkezzünk meg az épületben rekedt, kimentésre váró emberekről, esetleg állatokról se. A tűzoltó hőkamera minden tényező feltárását jóval egyszerűbbé és gyorsabbá tudja tenni. Erre a tűzoltó hőkamera nélkül csak nehézkesen, sőt kockázatos módon lenne lehetőség.

A tűzoltó hőkamera nélkül a tűzoltóknak nem lenne más választása, mint egyszerűen besétálni a lángokban álló épületbe, hason csúszva, a füstben tévelyegve, minél pontosabban feltérképezni a bent uralkodó állapotokat és beazonosítani a tűzfészket. Erre nincs szükség többé, ha korszerű hőkamera van a tűzoltó kezében.

A szakfelszerelést forgalmazó webáruházunkban a tűzoltók számára tervezett hőkamerákból is több modell elérhető. Válasszon a K1 vagy a K2 típusú tűzoltó hőkamerák közül és tegye teljessé a kollégák felszerelését! A modern eszközökkel a mentés és a tűzoltás sikere is nagyobb, megnő az esélye annak, hogy kisebb anyagi kár keletkezzen, minden bent rekedt embert ki tudjanak menteni. Ha még nincs elég hőkamerája vagy újakat szeretne vásárolni, akkor itt az alkalom, hogy rendeljen belőle tőlünk.

A termékekre vagy a vásárlásra vonatkozó kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz az egyik, feltüntetett elérhetőségünkön!

vissza