Kapcsolat
Telefon: +36 30/389-9788
E-mail: webaruhaz@fewe-vedofelszereles.hu

  • BW-Clip4
  • kép2
  • kép3
Légzésvédők, Gázérzékelők, Lámpák - nem csak Tűzoltóknak

Tanácsok a megfelelő gázérzékelő kiválasztásához

2022.12.15.

Tanácsok a megfelelő gázérzékelő kiválasztásához

Fontosnak tartja, hogy eleget tegyen az összes előírásnak, gondoskodjon munkavállalói biztonságáról, és mindezt a cég érdekeivel is szeretné összeegyeztetni? Nem meglepő, ha lehetetlen küldetésnek érzi a feladatot, de a jó hír, hogy van megoldás, mindössze annyi a dolga, hogy beleveti magát a professzionális védőeszközök és műszerek világába. Lássuk!

Legyen szó ipari karbantartási tevékenységről vagy éppen tűzoltósági bevetésekről, van egy közös pont, mégpedig az, hogy nem feltétlenül a látható, tapintható dolgok jelentik a legnagyobb veszélyforrást. Ezeken a szakterületeken éppen az rejt igazán nagy kockázatot, amit egyetlen érzékszerv sem képes beazonosítani, csak akkor, amikor már késő. Ezek a különféle gázok, melyek többféle módon veszélyeztethetik a munkavállalók biztonságát:

  • A mérgező gázok belégzésének következményei széles skálán mozognak, a múló rosszulléttől a súlyos betegségekig sokféle probléma fordulhat elő.
  • Más gázok csak akkor minősülnek veszélyesnek, ha túl magas koncentrációban vannak jelen a levegőben, ilyenkor ugyanis fulladást eredményezhetnek.
  • Végül fontos megemlíteni a tűz- és robbanásveszélyes gázokat, melyek magukban hordozzák az egészségügyi problémák, sérülések és végzetes tragédiák lehetőségét.

Olykor egyetlen típusú veszélyes gáz jelenléte elegendő lehet a legrosszabb forgatókönyv bekövetkezéséhez, ám ezen felül olyanok is vannak, amik együtt exponenciálisan veszélyesebbek, gondoljunk csak a „mérgező ikrekre”, vagyis a szén-monoxid (CO) és a hidrogén-cianid (HCN) kombinációjára.

gázérzékelőKézi gázérzékelőkkel a biztonságért!

A fentebb felsorolt problémákkal szemben egyetlen megoldás létezik, mégpedig a megelőzés, amihez a hordozható gázérzékelők használatán keresztül vezet az út. Ezek a műszerek folyamatosan felügyelik a levegőt és jelzik a mért gázok pillanatnyi koncentrációját, veszély esetén pedig vészjelzéssel figyelmeztetik a felhasználókat.

A megfelelő gázérzékelő kiválasztásához természetesen a legfontosabb feladat a veszélyforrások beazonosítása, tudni kell, hogy milyen típusú gázok jelenléte merülhet fel az adott munkakörnyezetben. Vannak egyszerűbb, egygázos detektorok és olyan komplex műszerek is, amik több komponens egyidejű mérésére alkalmasak, a választást az alkalmazási területre kell szabni.

Milyen egyéb szempontokat javasolt figyelembe venni?

  • A megbízható működésért felel a pontos és gyors szenzor
  • Az egyszerű kezelhetőség azonnali reakciót és hatékony munkát tesz lehetővé
  • Hogy a bajt azzal észlelni lehessen, könnyen leolvasható kijelzőre van szükség
  • csekély méret és súly a kényelmes használatot szolgálja
  • A felhasználók nem maradnak magukra a hosszú üzemidőnek köszönhetően

Egy professzionális műszerrel tehát eleget lehet tenni az előírásoknak, és a munkavállalók biztonsága felől sem kell aggódni, de hogyan tudja a cég érdekeit szolgálni egy gázérzékelő?

Amit a cég nyer a jól megválasztott műszerekkel

Vannak olyan készülékek, amik kis túlzással örök életűnek tekinthetők, ezt a szenzor, az akkumulátor és a szűrők egyszerű cseréje teszi lehetővé. A könnyű szervizelhetőség olyan szempont, amiből hosszú távon rengeteget profitálhat a cég. A munkafolyamatok egyszerűbbé válnak, a költségek pedig alacsonyan tarthatóak, ha a választott gázérzékelő ezt a tulajdonságot is magáénak tudhatja.

Az adatok begyűjtése, a műszerek nyilvántartása és kalibrálása is egyszerűbbé tehető, ha a választott műszer kompatibilis egy szintén professzionális tesztállomással. Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni, hogy a legújabb gázérzékelők akár okostelefonról is vezérelhetőek, melynek köszönhetően még könnyebb kontroll alatt tartani a munkát.

Amennyiben Ön még nem választott kézi gázérzékelőt munkavállalói számára, itt az ideje, hogy beszerezze a professzionális, nemzetközileg elismert műszerek egyikét! Ha tőlünk rendel, gondoskodhat a biztonságról, méghozzá nem is akárhogy, hanem olyan módon, hogy abból a cége is profitálhat. Tekintse meg kínálatunkat és adja le rendelését, vagy kérdezzen bátran szakértőinktől, ha tanácsra van szüksége!

vissza