Kapcsolat
Telefon: +36 30/389-9788
E-mail: webaruhaz@fewe-vedofelszereles.hu

  • BW-Clip4
  • kép2
  • kép3
Légzésvédők, Gázérzékelők, Lámpák - nem csak Tűzoltóknak

Oltani és menteni csakis kiváló tűzoltó csizmában

2023.03.20.

Oltani és menteni csakis kiváló tűzoltó csizmában

A tűzoltásra felesküdött lánglovagok mindig tűzoltó csizmában indulnak bevetésre. A védőfelszerelésnek egy semmivel sem helyettesíthető darabjáról van szó.

A tűzoltó csizma olyan lábbeli, ami külön nevet is kapott. A név megkülönbözteti a lábbelit a többi munkaruházattól és egyéb viselettől. Egyértelműen jelzi, hogy nem hétköznapi csizmáról van szó és nem is olyan munkaruháról, amit villanyszerelők, kőművesek vagy hegesztők hordanak munka közben.

Miért különleges ez a csizma?

A tűzoltóknak tervezett csizma célja elsősorban az, hogy a tűzoltó védőfelszerelés részeként biztosítsa a teljes testfelületen a védelmet. Munka közben extrém hőmérséklettel, felszabaduló égéstermékekkel, lángokkal, instabil talajjal is fel kell venniük a harcot a szakembereknek. Nem tehetik meg, hogy a speciális csizmától eltérő tulajdonságokkal bíró lábbeliben induljanak útnak.

A csizma tulajdonságaira érdemes néhány mondatban kitérni. Milyen az ideális tűzoltó csizma, amiben egy katasztrófa elhárításra induló szakember maximálisan el tudja végezni a feladatát?

  1. A csizma anyaga természetesen hő- és vízálló legyen, hiszen a tűzoltáshoz vizet is használnak a szakemberek. Egy terepen végzett tűzoltás, a romok átkutatása váratlan helyzetekkel lepheti meg a tűzoltókat, így az a legelőnyösebb, ha sokoldalú csizmát húznak fel. Az sem hátrány, ha olajálló és benzinálló is a csizma.
  2. A csizmának nemcsak sokoldalúnak, de kényelmes lábbelinek is kell lennie. Ez talán nem tűnik olyan nélkülözhetetlen tulajdonságnak, pedig fontosabb, mint gondolnánk. A tűzoltáshoz nagy fokú koncentrációra van szükség. Egy kedvezőtlen kialakítású csizma elvonja a tűzoltók figyelmét és akár végzetes hibához is vezethet a koncentráció hiánya. Szintén fontos az is, hogy a csizmát könnyen fel lehessen húzni, akár egy mozdulattal beleugrani, hiszen minden perc számít, ha megszólal a tüzet jelző csengő
  3. A csizma orra és talpa acél betétekkel megerősített, hogy ne szúrhassa át semmi. A talp antisztatikus, hogy ne csússzon, a szár hosszú a láb védelme érdekében.

Érdemes kitérni arra az érdekes gyártási folyamatra is, aminek a során egy minőségi tűzoltó csizma elkészül. Hagyományosan tömör gumi az anyaga.

Így készül egy professzionális csizma tűzoltóknak

A csizmát egy tömör gumitömbből gyártják, amit egy erős gép segítségével formáznak meg. A gumihoz többféle vegyi anyagot adnak hozzá, amivel a hőállóságot kapja meg az anyag. A vékony, formázható gumit formára alakítják és mintázzák, a talpat, orrot és a szárakat is egyaránt. A bélés is méretre, formára vágva készül, ami a csizma tartását adja. A csizmába több réteg betét kerül olyan anyagokból, amik a hővédelmet, a szúrásvédelmet biztosítják. Végül a csizma gumi anyagát vulkanizálják, ami hő hatására megkeményedik és az egyes gumi elemek összeforrnak.

A korszerű csizmákban már integrált klímarendszer is megtalálható, aminek a lényege, hogy a nedvességet kifelé vezeti a csizmából. A melegben természetes, hogy megizzad az ember, de ha megfelelő védőfelszerelésben dolgozik, akkor nem kell a szükségesnél kényelmetlenebbül éreznie magát.

Tűzoltás, életmentés profi csizmában

Az EWS, Dynamic Fire professzionális termékeit forgalmazzuk, amik maradéktalanul megfelelnek a mai tűzoltó csizmákkal, illetve védőfelszereléssel kapcsolatos elvárásoknak. Strapabíró, modern gyártási technológiával készült, korrekt ár-érték arányban kapható termékek várják a vásárlókat.

Egy ilyen csizmában minden együtt van, ami a hatékony életmentéshez, a profi tűzoltáshoz és az eredményes katasztrófavédelemhez csak kellhet. Komfort, sokoldalúság, erő, valamint ellenállóság is jellemzi egyszerre. Létrán, törmeléken, talajon egyaránt stabilitást tud nyújtani a viselőjének és természetesen védelmet is.

A tűzoltó védőfelszerelés elemei is elérhetőek a webáruházunkban. Rendelje meg azokat a termékeket, amiket viselve biztonságban tudja magát érezni minden tűzoltó! A webshopban forgalmazott védőfelszerelés kiegészítőkből komplett védőruházatot is lehetősége van összeállítani. A vásárláshoz szükséges információkat kérje kollégáinktól az elérhetőségeink bármelyikén!

vissza