Kapcsolat
Telefon: +36 30/389-9788
E-mail: webaruhaz@fewe-vedofelszereles.hu

  • BW-Clip4
  • kép2
  • kép3
Légzésvédők, Gázérzékelők, Lámpák - nem csak Tűzoltóknak

Milyen a hasznos tűzoltócsizma?

2024.03.27.

Milyen a hasznos tűzoltócsizma?

A katasztrófa elhárításhoz speciális lábbelire van szükség, olyanra, mint amilyen a tűzoltócsizma. Szélsőséges körülményekre tervezett csizmákat forgalmazunk!

A tűzoltók minden egyes nap az életüket kockáztatják. Képzett, bátor és elhivatott férfiakról és nőkről van szó, akiknek a munkája cseppet sem mondható hétköznapinak, de amire naponta óriási szükség van.

A szakmai ismereteik és a rutinjuk mellett a tűzoltókat a speciális védőfelszerelések, valamint a tűzoltáshoz gyártott eszközök is segítik abban, hogy meg tudják fékezni a sárgán villogó lángokat. A tűzoltás és az égő épületben ragadt emberek, állatok mentése közben a saját testi épségükre is gondolnia kell a katasztrófa elhárításban dolgozó szakembereknek.

A speciális védőfelszerelés viselése segíti a tűzoltót abban, hogy a mentést és az oltást hatékonyan tudja elvégezni. A silány tűzoltókabát vagy a gyorsan átforrósodó tűzoltócsizma nem csupán hátráltatja az embereket, de a saját testi épségüket is kockára teszik, ha ilyen minőségű védőfelszerelést viselnek.

Miért éri meg a prémium kategóriás védőfelszerelés használata?

Ragaszkodjon a legjobb termékekhez, ha a kollégák testi épségéről van szó! Nem éri meg az olcsóbb és valószínűleg rosszabbul teljesítő tűzoltósisakot, -csizmát vagy -nadrágot megvásárolni. Az ilyen ruházat, lábbeli vagy kiegészítő személyi sérülést okozhat, ami munkavédelmi szempontból jogi következményekkel is járhat a munkáltatóra nézve.

Ami nem éri el a csúcsminőségű termékek színvonalát, hamarabb megy tönkre. Egy tűzoltó védőcsizma egyébként sem olcsó, több tízezer forintra rúg az ára. Több példányban pótolni védőfelszerelést drága dolog, főleg, ha azt gyakrabban kell megtenni, mint egyébként. Nem érdemes az anyagi terheket növelni és a kasszát kiüríteni olyan termékek miatt, amik nem érik meg az árukat.

A megbízható tűzoltó védőfelszerelésből nem hiányozhat egy pár jó tűzoltócsizma. A védő lábbelinek több, fontos tulajdonsága is van. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat, amik támpontot nyújtanak a választáshoz.

A tűzoltócsizma fontos szerepet tölt be a tűzoltók védőfelszerelésében. A ruházat része, a lábakat védi a terepen jellemző extrém körülményekkel szemben.

A védő lábbeli legfontosabb ismérvei

tűzálló csizma

Minden munkához ajánlott olyan ruházatot viselni, ami a több órás munkaidő alatt teljes kényelmet tud a viselőjének nyújtani. Bizonyos munkakörökben a kényelem nem az egyedüli követelmény, mert a védelem is kiegészíti azt.

A tűzoltással foglalkozó, elhivatott szakembereknek olyan lábbelit kell viselniük, amiben kényelmesen és védve is érzik magukat.

1. A tűzoltócsizma alapanyaga védi a lábat a magas hőmérséklettől, ugyanakkor szerepet kap a vízállóság is, ami a terepen történő munkavégzéshez alkalmazkodik.

A csizma több réteg alapanyagból készül, a külső borítás és a bélés, valamint a kiegészítő elemek miatt. A csizma orra és talpa merevítést kap, a felső része pedig párnázott. A lábbeli egyszerre komfortos és véd az átszúrástól, ütésektől is. A talp bordázott és csúszásmentes anyagot kap, a csizma belsejében pedig speciális klímarendszer őrzi meg a száraz érzetet.

2. A csizma anyagösszetétele és a kialakítás is olyan lábbelit eredményez, ami a terepen tapasztalt mechanikai és környezeti hatásokkal szemben rendkívül ellenálló. A vegyszerek, a hő, a nedvesség, a fizikai hatások, a talaj jellegzetességei sem tesznek kárt a lábbeliben.

Hosszú távon kopásálló és megőrzi az eredeti tulajdonságait nagy igénybevétel mellett is. Olyan tűzoltócsizma számít ideálisnak, ami a minőségi kivitelezés mellett megfelel az érvényben lévő, tűzoltó szabványoknak is.

A kereskedésünkben speciális védőfelszereléshez, ruházathoz forgalmazunk kimagasló minőségben gyártott termékeket. Komplett ruházat és felszerelés összeállításához, illetve a meglévők pótlásához, kiegészítéséhez egyaránt talál nálunk terméket minden érdeklődő.

A további felvilágosításhoz lépjen kapcsolatba kollégánkkal az egyik elérhetőségünkön! Szívesen eligazítjuk a termékválasztékunkban.

vissza