Kapcsolat
Telefon: +36 30/389-9788
E-mail: webaruhaz@fewe-vedofelszereles.hu

  • BW-Clip4
  • kép2
  • kép3
Légzésvédők, Gázérzékelők, Lámpák - nem csak Tűzoltóknak

Légzésvédők professzionális kivitelben: több, mint biztonság

2022.11.29.

Légzésvédők professzionális kivitelben: több, mint biztonság

Ha olyan céget vezet, aminek a szakterülete megköveteli az egyéni védőeszközök alkalmazását, jól tudja, hogy ezeket Önnek, mint munkaadónak kell biztosítania, és bizony komoly felelősség. Bár sokan megelégednek azzal, hogy a kiválasztott védőeszközök eleget tesznek a szabványban előírt követelményeknek, ha Ön ennél többet szeretne nyújtani munkavállalóinak, érdemes alaposan utánajárnia a témának, hiszen ma már bőven akad választási lehetőség.

Amennyiben a munkavégzés helyszínén egészségre ártalmas anyagok, így például gázok, gőzök, aeroszolok vannak jelen a levegőben, a légzésvédők a személyi védelem legfontosabb eszközei. A gépipar, vegyipar és az építőipar jellemzően olyan terület, ami extra védelmet követel, ilyen környezetben gyakran csak a speciális, ventilátoros rásegítésű szűrős légzésvédők állják meg a helyüket.

Az ilyen típusú védőeszközök egy ventilátor segítségével, szűrőbetéteken át szívják be a levegőt, így biztosítják annak megfelelő minőségét, illetve mennyiségét. A biztonság tehát garantált, és mivel belégzési ellenállással szinte egyáltalán nem kell számolni, lényegében minden adott ahhoz, hogy a munkavállalók zavartalanul végezzék feladatukat. De biztos, hogy ennyi elegendő, ha a legjobbat szeretné nyújtani a csapatának?

Folyamatos felügyelet és sokoldalú alkalmazási lehetőség

A szűrőbetétek felelnek azért, hogy a védőeszköz viselője tiszta levegőt szívjon be, de a légáram is legalább ekkora figyelmet érdemel. Optimális esetben a felhasználó állíthatja be a kívánt légáramot, a készülék pedig kontroll alatt tartja azt, így nem adódhat probléma munkavégzés közben. A legkorszerűbb légzésvédők többféle módon figyelmeztetik a felhasználót, ha csökken a légáram, melynek köszönhetően azonnal cselekedni lehet.

Mindez olyan biztonságérzetet ad, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy munkavállalói a legnehezebb körülmények között is jól teljesítsenek. A ventilátoros rásegítésű szűrős légzésvédők közül érdemes tehát olyat választania, aminek fejlett elektronikája lehetővé teszi ezt a fajta felügyeletet.

Emellett fontos az is, hogy a légzésvédő többféle kiegészítő eszközzel legyen kompatibilis, ha ezt is figyelembe veszi a választásnál, akkor a védőeszközt az éppen aktuális feladathoz lehet igazítani. Elegendő egyetlen, ám annál sokoldalúbb készülék, amihez csatlakoztatható álarc, kámzsa, légzésvédő sisak vagy akár levegő befúvásos védőruha is.

Felhasználóbarát kivitel, maximális kényelem

Ventilátoros rásegítésű szűrős légzésvédőHa használt már légzésvédőt, tudja, hogy merész vállalás kényelemről beszélni egy ilyen védőeszköz esetén. Éppen ezért egyetlen részlet sem elhanyagolható, a forma és a súly pedig különösen fontos, amikor arról van szó, hogy hosszú órákon át kell viselni a légzésvédőt. A testhez simuló, ergonomikus forma teszi lehetővé a kényelmes mozgást, és ugyanígy a csekély önsúly is hozzájárul ahhoz, hogy munkavállalói zavartalanul tudják végezni a feladatukat és ne kelljen extra terhet cipelniük.

A felhasználóbarát kezelési megoldások is ide tartoznak, fontos, hogy munkavállalói egyszerűen és teljesen magabiztosan tudják használni a védőeszközüket. Ez egyfelől szintén a biztonságérzetet szolgálja, másfelől pedig a munka hatékonyságát támogatja.

Egy professzionális légzésvédőt egy teljes munkanapon, akár 10 órán keresztül lehet használni, ettől függetlenül mindenképpen fontos, hogy a felhasználók riasztást kapjanak, ha az akkumulátor alacsony töltöttségi szinten áll. Amennyiben előfordulhat, hogy a légzésvédőre hosszabb ideig van szükség, mint amennyi egy műszak, akkor csak egy erős akkumulátorral bíró készülék tud helytállni, amit rövid idő alatt ismét fel lehet tölteni.

Szeretne olyan védőeszközt vásárolni munkavállalóinak, ami képes eleget tenni ennek az összetett követelmény rendszernek? A CleanAIR ventilátoros rásegítésű szűrős légzésvédői között biztosan megtalálja a szakterületének és igényeinek megfelelő kivitelt. Nézzen körül webáruházunkban, ahol a készülékhez csatlakoztatható fejrészekből, szűrőbetétekből, tömlőkből is széles kínálatot talál, és ha segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

vissza