Kapcsolat
Telefon: +36 30/389-9788
E-mail: webaruhaz@fewe-vedofelszereles.hu

  • BW-Clip4
  • kép2
  • kép3
Légzésvédők, Gázérzékelők, Lámpák - nem csak Tűzoltóknak

Lánglovagoknak tervezve: tűzoltó védőfelszerelések

2023.02.22.

Lánglovagoknak tervezve: tűzoltó védőfelszerelések

A tűzoltáshoz nem elég a bátorság, felkészültség nélkül nem vághat utat a lángok között a tűzoltó. A tűzoltó védőfelszerelésekben biztonságos a mentés.

A tűzlovagokat csodálják és tisztelik, hiszen a munkájuk egyben hivatás is. Nem mindennapi dolog halált megvető bátorsággal harcolni a tűzzel, szilajul besétálni a gomolygó füstbe és dacolni a forrósággal. Azonban megbízható tűzoltó védőfelszerelések nélkül esélyük sincsen a hétköznapi hősöknek sem.

Milyen a tűzoltó munkavédelmi ruházata?

A munkavédelmi ruházat alapanyaga speciális, lángálló tulajdonsággal rendelkező anyag. A ruházat gyorsan és egyszerűen kezelhető, kabátból és nadrágból áll, ami a teljes testfelületet védi a forróságtól és a lángoktól. A védőruhát kiegészítőkkel teszik teljessé.

A tűzoltó védőfelszerelések alapvető elemei a tűzoltó csizma, a sisak, valamint a tűzoltó kesztyűk. A tűzoltó sisak alá védőkámzsát húznak, a nadrágot pedig tűzoltó mászóövvel fogják körbe a tűzoltók. A munka kiszámíthatatlan, tele veszéllyel, amiben minden percben a testi épségüket, az életüket kockáztatják. Megbízhatatlan védőruházat, silány védőfelszerelés szóba sem jöhet.

Csizma, sisak, kesztyű

A tűzoltó védőfelszerelés kiegészítői, a csizma, a sisak, a kesztyű is szélsőséges környezetben való felhasználáshoz készülnek. A tulajdonságaiknak köszönhetően sokoldalú kiegészítőként támogatják a tűzoltók munkáját és nyújtanak a viselőjüknek maximális védelmet. A tűzoltókat nem csupán tűzesethez hívják bevetésre, ugyanúgy kivonulnak egy műszaki mentéshez, katasztrófaelhárításhoz is, ha szükség van a szakmai tudásukra és a felszerelésükre.

A tűzoltó csizma magas szára, csúszásmentes talpa egy égő házban vagy egy romos terepen is biztosítja a stabil lépteket. A tűzoltó sisak a fejet érő ütésekkel, az extrém hővel, porral, füsttel szemben tud védeni. A tűzoltó kesztyűk a fogást és a sérülések elkerülését segítik. A kesztyűkre érdemes kitérni egy kicsit részletesebben. Mi ezt most meg is tesszük. Nézzük meg, hogy mit érdemes tudni a kezeket védő kiegészítőkről!

A tűzoltó kesztyűk éppen olyan fontos kiegészítői a komplett tűzoltó bevetési ruházatnak, mint a sisakok vagy a kabát.

Puszta kézzel nincs esélye a terepen egy tűzoltónak sem. A mentést különféle szituációkban viszik véghez a szakemberek, akiktől elvárják, hogy a munkájukban mindig kiváló teljesítményt nyújtsanak. A tömegszerencsétlenségben éppen úgy segítenek, mint egy háztűznél vagy egy országúti karambolnál, ahol a járműbe szorult embereknek kell segítő kezet nyújtani. Ez a segítő kéz megbízható tűzoltó kesztyűket visel.

Kesztyűk mentéshez tervezve

A tűzoltó kesztyűket az anyaguk különbözteti meg az általános használatra szánt munkavédelmi kesztyűktől. Léteznek olyan kesztyűk, amiket minden bevetésen lehet viselni, de kapható külön tűzvészhez és külön műszaki mentéshez alkalmas kesztyű is.

Mi ellen védenek ezek a nélkülözhetetlen kiegészítők? Elsősorban a tűzvész helyszínén tapasztalható hő, az égető lángok ellen óvják az érzékeny emberi bőrt. Ennyi még önmagában kevés ahhoz, hogy a tűzoltó kesztyűk jól szerepeljenek.

A tűzoltók a munkájuk során olyan helyszíneken járnak, ahol mászni, kúszni, kapaszkodni is kell. Ezért a kesztyű anyaga legyen magas szakítószilárdságú, ellenálló a vágással, kopással, dörzsöléssel szemben. Nem árt az sem, ha vízálló, tűzálló, antisztatikus a kesztyű anyaga. Ennyi minden ellen védeni a kezeket igazi kihívás. Az ESKA tűzoltó kesztyűinek azonban csupán egy rutin feladatot jelent.

ESKA védőkesztyűk 

Miért pont ESKA tűzoltó kesztyűket húzza fel egy bevetésre induló tűzoltó, amikor már annyi márka terméke megtalálható a kínálatban? Az ESKA termékeit mi is határozottan ajánljuk, mert nemcsak több változatban készülnek, minden igényre tervezve, hanem ár-érték arányban is verhetetlenek. A védőfelszerelésekre vonatkozó minden követelménynek megfelelnek. Ez azt jelenti, hogy átforrósodott ajtókilincset vagy sérült jármű alkatrészeket is meg lehet fogni velük.

A teljes tűzoltó védőfelszerelést be tudja szerezni korrekt áron, ha a mi webáruházunkat részesíti előnyben.

vissza