Kapcsolat
Telefon: +36 30/389-9788
E-mail: webaruhaz@fewe-vedofelszereles.hu

  • BW-Clip4
  • kép2
  • kép3
Légzésvédők, Gázérzékelők, Lámpák - nem csak Tűzoltóknak

Füstgép tűzoltó gyakorlatokhoz

2024.04.24.

Füstgép tűzoltó gyakorlatokhoz

A tűzoltók munkájának mi köze van a füstgépekhez? A gyakorlatokon jutnak szerephez ezek a berendezések és segítik a szakemberek képzését.

Kiből lehet tűzoltó?

A tűzoltás, katasztrófaelhárítás és mentés iránt elkötelezett szakemberek szigorú kiképzésen esnek át, mielőtt felölthetik a munkavédelmi ruhát. Az elhivatottság csak a kiindulópontot jelenti, de a hatékony munkához sajnos még kevés. Emberéletek forognak kockán, épületek megmentése a cél, amit nem lehet felkészületlenül végezni.

Azokból a jelentkezőkből lehet tűzoltó, akik fizikailag, pszichológiailag és egészségi szempontból is megfelelnek az aktuális elvárásoknak. A felvételt nyert jelentkezőknek el kell végezniük a meghatározott idejű képzést. A kiképzési tervben szerepelnek terepgyakorlatok is, amik imitálják a katasztrófahelyzeteket.

Terepgyakorlatok mentéshez, oltáshoz

A terepgyakorlatokon a résztvevők élesben is megtapasztalhatják, hogy milyen, amikor tűzvészben kell helyt állniuk. Hogyan néz ki egy tűzoltási, illetve mentési gyakorlat? Az erre a célra berendezett területen a tűzoltók teljes felszerelésben teljesítik a feladatukat. Részt vesznek a katasztrófahelyzetet imitáló szituációban és gyakorlatban is alkalmazzák a tanultakat.

A kiképzésen valósághű körülmények között, nehezített terepen kell helyt állniuk és számot adniuk a tudásukról a leendő szakembereknek. A helyszínen megteremtett mesterséges környezet hűen vissza kell, hogy adja a valóságot. A tűzoltóknak sokszor szűk helyeken, sötétben, füstben, forróságban kell haladniuk.

A gyakorlaton nemcsak a tűzoltók vizsgáznak, hanem a tűzoltó felszerelést is tesztelik. Az eszközök, a védőfelszerelés és a ruházat hiányosságai, hibái itt kiderülnek és az is, hogy mit kell lecserélni.

Bizonyos eszközöket csak terepgyakorlaton vetnek be, ilyen például a füstgép is. A füstgép segítségével meg tudják teremteni a tűzvész helyszínén jellegzetes, füstös környezetet, anélkül, hogy valódi veszélynek kellene kitenni a gyakorlatozó, illetve kiképzésen résztvevő tűzoltókat.

füstgépA füstgépről nem feltétlenül a tűzoltóság által szervezett gyakorlat jut eszébe egy laikusnak, pedig szorosan kapcsolódik a mentés, elhárítás gyakorlatához.

A füstgépet gyakran alkalmazzák, mint effektgépet, olyan szituációkban, amikor látványelemként van szükség füstre. A filmforgatások, reklám és klip forgatások felvételein gyakran teremtenek füstös környezetet, mert a jelenet hangulata megkívánja vagy mert a kép egyszerűen jobban mutat tőle.

A rendezvényeken is szükség van a mesterséges füstre, főleg koncerteken használják ezt a gépet. A színházi előadásokon hasonló céllal kerül mesterséges füst a színpadra, hozzátesz a hangulathoz, látványosabb lesz tőle a felvonás.

A Look Solutions Viper füstgépe átlagon felüli színvonalat nyújt

A Look Solutions Viper azok közé a márkák közé tartozik, amiknek a gépeit széles körben használják, többek között a tűzoltóságok is. Nagyszerűen beválik a márka bármelyik modellje, ha szimulációban kell rövidzárlat vagy meggyullad sütőolaj miatt keletkezett füstöt imitálni.

A Look Solutions Viper egy kiváló német gyártmány, aminek számos, előnyös tulajdonsága támogatja a tűzoltók munkáját és felkészülését.

Ennek a típusú füstgépnek számos előnye van:

  • Hatékonyság jellemzi, ami egyenletes füstképzést jelent, több méterre kiterjedő füstképzéssel. Egyetlen gép nyolc méteres ködképzésre képes, ami elegendő akár egy nagyobb helyszín füsttel történő befújásához. A hatékonyság energiatakarékos működéssel párosul.
  • A füstgép mobil eszköz, ehhez mérten kompakt mérettel és ideális súllyal is rendelkezik. A kijelölt terepgyakorlat helyszínére könnyen elszállítható és ott beüzemelhető.
  • A Look Solutions Viper beállítható és igény szerint használható. A ködképzés sűrűsége és ideje programozható, a ködképzés szüneteltethető, mert a készülék időzítővel is rendelkezik.

Szívesen fogadjuk a megkeresését, ha katasztrófavédelem témakörben kapható termékeinkről érdeklődik. Az áruházunkban forgalmazott eszközökre és berendezésekre kimagasló színvonal jellemző.

vissza