Kapcsolat
Telefon: +36 30/389-9788
E-mail: webaruhaz@fewe-vedofelszereles.hu

  • BW-Clip4
  • kép2
  • kép3
Légzésvédők, Gázérzékelők, Lámpák - nem csak Tűzoltóknak

A szűrőbetétekről röviden

2020.11.27.

A szűrőbetétekről röviden

A légzésvédelmi eszközök egy részénél a cserélhető szűrőbetét látja el a tényleges védelmi funkciót, amely többféle is lehet a felhasználási körülményekhez igazodva.

A cserélhető szűrőbetétek között találhatunk olyan típust, amely az apró részecskéket szűri ki a belélegzett levegőből, míg mások a gázok és gőzök ellen védenek, és létezik kombinált típus is, amely mindkét kategóriában megállja a helyét. A szűrőbetéteket időnként ki kell cserélni a biztonság érdekében, a csere idejének közeledtét pedig a káros anyagok szaga, illetve íze jelzi előre, mivel azonban ez nem minden anyagra igaz, a gyártók minden esetben megadják a maximális tárolási és használati időtartamot. Amikor ez elérkezik, a szűrőbetétet nem szabad tovább felhasználni, mert kifejezetten veszélyes helyzeteket teremthet a rajtuk keresztül történő légzés.

Amennyiben cserélhető szűrőbetéteket szeretne vásárolni, tekintse meg kínálatunkat, ha pedig kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

vissza