Kapcsolat
Telefon: +36 30/389-9788
E-mail: webaruhaz@fewe-vedofelszereles.hu

  • BW-Clip4
  • kép2
  • kép3
Légzésvédők, Gázérzékelők, Lámpák - nem csak Tűzoltóknak

A kézi gázérzékelőkkel egész nap biztonságban van

2024.01.25.

A kézi gázérzékelőkkel egész nap biztonságban van

A kézi gázérzékelők használata fontos szerepet játszik abban, hogy elkerülhetőek és megelőzhetőek legyenek a mérgezéses balesetek.

Az emberi szervezeten kívül a környezetre is veszélyesek lehetnek bizonyos gázok, de az ipari berendezések működését, épségét is veszélyeztethetik.

A hordozható és a telepíthető érzékelőknek több típusát gyártják. Ezek a mérőkészülékek a kiszűrni és mérni kívánt anyagok alapján különíthetőek több csoportba.

Gázérzékelők típusai

  • A levegőminőség érzékelésére kifejlesztett készülékek beltéri használatra alkalmasak. Megmutatják, hogy egy zárt térben jelen vannak e egészségre káros anyagok a levegőben. Ilyen káros anyag mondjuk az ammónia.
  • Az explozív gázérzékelőket a robbanást előidézni képes anyagokra specializálták. Az ilyen gázok önmagukban nem feltétlenül veszélyesek, de bizonyos koncentráció felett már balesetet okozhatnak, robbanást idézhetnek elő.
  • A szén-monoxid érzékelőket senkinek nem kell bemutatni, otthoni és professzionális használatra is készülnek belőlük modellek.
  • A szaganyagokat kimutató készülékek szintén lehetnek egyszerűbb, háztartási és komolyabb teljesítményű eszközök. Képesek kimutatni például a szaggal járó gáz jelenlétét.

Kézi modellek jellemzői

A kézi modellek tenyérben, zsebben, övre akasztva is elférnek. Élénk sárga színnek tervezik őket, ami segít abban, hogy terepen, rosszabb látási viszonyok között is szemet szúrjanak. A kijelzőjük természetesen digitális, egyértelműen értelmezhető adatokat jelenítenek meg. Gombbal lehet kiválasztani, hogy melyik típusú gáz mérését jelenítse meg az mérőeszköz.

A hordozhatóságot és a maximális kihasználhatóságot támogatja az akkumulátoros működés, ami megközelítőleg 10-22 órányi üzemidőt tud nyújtani a készüléknek.

Különböző tartozékokkal tették a kézi gázérzékelőt sokoldalúbbá. Egyes modellek elemmel is működtethetőek, de a legtöbb gázérzékelő inkább akkumulátoros. Az akkumulátor töltővel bárhol tölteni lehet az eszközt, ahol van áramforrás, többek között mintavevő és kalibráló tömlő is szerepel a csomagban.

A gázok jelenlétét nem szabad figyelmen kívül hagyni. Bizonyos gázok ugyanis káros hatást gyakorolnak az emberi szervezetre és a környezetére is.

A ma elérhető, hordozható gázérzékelők közül léteznek egy és több gáz jelenlétének kimutatására is tervezett eszközök. A korszerű gázérzékelőkre jellemző, hogy magas fokú megbízhatósággal rendelkeznek és ezzel párhuzamosan szinte bárki tudja kezelni őket.

Mit tud egy modern készülék?

A legmagasabb szintet azok a gázérzékelők képviselik, amik a mindig kész típusú készülékeket jelentik. A mindig kész gázérzékelő egy gombnyomással aktiválható, ezen kívül kompakt mérete és ergonomikus, kézre álló kialakítása van. Talán hihetetlen, de az elemmel működő készülékek esetében nincs szükség töltésre sem.

Mindegyik, magas minőségben készülő, kézi gázérzékelőben közös, hogy a munka minden percében megbízhat benne. Ezek a mérőeszközök személyi készülékek, tehát terepen, beltéren vigyáznak a tulajdonosukra. A helyükön maradnak mozgás közben, nem kell állandóan kézben tartani őket, csak minimális helyet foglalnak el a zsebben, övön.

Természetesen nem kötelező mindenhol a legdrágább és legtöbbet nyújtani tudó mérőkészüléket alkalmazni. Azt válassza, amire valóban szüksége van, a többit nem fogja tudni kihasználni. Ahol csupán egyféle gáz jelenléte kockáztatja az alkalmazottak testi épségét, ott az egyszerűbb érzékelő fog a legjobb választásnak bizonyulni.

Már csak arra kell ügyelni, hogy az egyes modellek igényelte karbantartási feladatokat rendszeresen elvégezze. Ez lehet a kalibrálás, a bump teszt vagy egyes modelleknél az időszakos felülvizsgálat. Egy ilyen műszer értékes és fontos feladata van. Ne hagyja tönkremenni.

A munkavédelmi eszközöket forgalmazó webáruházunkban többek között a hordozható gázérzékelők is elérhetőek. A többféle típus közül Ön is rátalálhat a megfelelőre, ami stabilan támogatni tudja a balesetmentes munkát. Szívesen adunk további felvilágosítást az érdeklődőknek, csupán kapcsolatba kell lépni a kollégánkkal az egyik, feltüntetett elérhetőségeinken.

vissza
FeWe Biztonságtechnika Kft. +36 30/389-9788 2360 Gyál, Gárdonyi Géza u. 80.